ဧရာ Input Method နဲ့ စာဘယ်လိုေရးမလဲ?

ယရစ်မှလွဲ၍ ကျန်စာလံုးများအား ြမန်မာ သင်ပုန်းြကီး စံနစ်အတိုင်း ရုိက်ပါက စာလံုးများ ေသသပ်စွာ ေပါ်မည် ြဖစ်ပါသည်။ ဥပမာ၊ ေမာင် အား သေဝထိုး မ ေရးချ င အသတ် ြဖစ်ေစ၊ ကျွန်ေတာ်အား က ယပင့် ဝဆွဲ န အသတ် သေဝထိုး တ ေရးချ ေရှ့ထိုး ဟု အစီအစဥ်အတိုင်း ရိုက်ရန်ြဖစ်ပါသည်။


ယရစ်သည် ချွင်းချက်ြဖစ်သြဖင့် ြမို့အား ယရစ် မ လံုးြကီးတင် တေချာင်းငင် ေအာက်ကြမင့်ဟု ရိုက်ရန်ြဖစ်ြပီး ြမှံုးကိုမူ ယရစ် မ ဟထိုး ေသးေသးတင် တေချာင်းငင် ဝစ္စေပါက်ဟု ရိုက်ရန် ြဖစ်ပါသည်။




ဧရာ၏ ယရစ် ေရးထံုးစံနစ်သည် ြမန်မာ သင်ပုန်းြကီး စံနစ်နှင့် ကွဲလွဲမှု ရှိေသာ်ြငားလည်း ဧရာသည် ြမန်မာစာ မရုိက်ဖူးသူများအား ြမန်မာစာရိုက်ရာ၌ လွယ်ကူေစရန် ရည်ရွယ်သည့်အြပင် ြမန်မာလက်နှိပ်စက်အား ယေန့အထိ အကျွမ်းတဝင် အသံုးြပုေနြကေသာ ြမန်မာ စာေပပညာရှင်များအား သံုးစွဲနိုင်ေစရန် ရည်ရွယ် ထားသြဖင့် ၎ယရစ်အား ြမန်မာလက်နှိပ်စက်မူအတိုင်း ထားရှိြခင်း ြဖစ်ပါသည်။


ဧရာ Input Method အား အသံုးြပုသူများအား ေရရှည်တွင် ြမန်မာစာအား ဌာန်ကရိုဏ်းကျစွာ ရိုက်မှတ်နိုင်ရန် အဓိက ရည်ရွယ်ကာ ဖန်တီးေပးထားြခင်းသာ ြဖစ်ပါသည်။



၁။ အသံုးြပုပံု



ညှွန်ြကားေရးမှူးချုပ် = ည+ ှ+ ွ+န + ်+ ြ + က + ာ +း +ေ+ ရ+ း+ မ+ ှူ + း + ခ+ ျ + ု + ပ+ ်
အြပုသေဘာ = အ + ြ + ပ + ု + သ + ေ + ဘ + ာ
အြပီးအတိုင် = အ + ြ + ပ + ီ + း + အ + တ + ိ + ု + င + ်
သိဂင်္ီ = သ + ိ + ဂ + င်္ + ီ
သြကင်္န် = သ + ြ + က + င်္+ န + ်
တာဝတိံသာ = တ + ာ + ဝ + တ + ိ + ံ + သ + ာ
ဘဏဍာေရးမှူး = ဘ + ဏ + ဍ+ ာ + ေ + ရ + း + မ + ှူ + း
ဎဍ = ဎ + ဍ


၂။ပါဠ်ဆင့် ရိုက်နည်း (က)



Shift Key ြဖင့် တွဲရိုက်ေသာ ပါဠ်ဆင့်များ
မန္တေလး = မ + န + တ + ေ + လ + း
စက္ကူ = စ + က + က + ူ
သတ္တုတွင်း = သ + တ + တ + ု+ တ + ွ+ င + ်+ း
အိေြန္ဒ = အ + ိ+ ေ + ြ +န + ဒ


၃။ ပါဠ်ဆင့်ရိုက်နည်း (ခ)



AUX Key (္)ြဖင့် တွဲရိုက်ေသာ ပါဠ်ဆင့်များ
ဝတ္ထုစာအုပ် = ဝ + တ + AUX Key + ထ + ု + စ + ာ + အ + ု+ ပ + ်
ဍ္ဍ = ဍ + AUX Key + ဍ
ဋ္ဋ = ဋ + AUX Key + ဋ



1 comments:

itfledgling said...

ဧရာယူနီကုတ်စနစ်အတွက် အလွန့်အလွန် ေကျးဇူးတင်ပါတယ်။ လှပတဲ့ေဖာန့်ေတွအတွက်လည်း ေကျးဇူးကမ္ဘာပဲ။
စာရိုက်တဲ့အခါ ြမို့၊ ရဲ့ စတဲ့စကားလံုးတချို့မှာ ေအာက်ကြမစ်က အထဲကို ဝင်ေနတာ ဘာေြကာင့်လဲ။
ကျွန်ေတာ် ရိုက်တာပဲ မမှန်လို့လား။ ဧရာမှာ မှားေနတာလား။ ေအာက်ကြမစ်ေတွက အြပင်ထွက်ေနရမှာ မဟုတ်လားခင်ဗျား။

ဖလက်ဂျလင်း

Post a Comment